Funderingstechnieken De Coogh bv in Zaandam is al ruim een kwart eeuw actief in de wereld van funderingsherstel. In dertig jaar tijd hebben wij een stevige positie opgebouwd in Noord Holland als specialist in fundering aanleg, funderingsherstel, heiwerken, vijzelen en kelderbouw. Geen klus is ons te groot, of te klein. Vooral huizen van voor 1950 staan veelal op korte en dunne houten heipalen of hebben helemaal geen palen onder de fundering (zg. op staal gebouwd). Er zijn vele oorzaken waardoor er funderingsproblemen op kunnen treden en huizen kunnen gaan zakken. Namelijk door ongelijkmatige gewichtsverdeling, of teveel gewicht, zandophopingen, veranderende grondwaterstanden, bactieriën, schimmels en verkeer. Alle huizen worden zwaarder belast door keukens, badkamers, dakkapellen, gipswanden, massief houten vloeren, betonvloeren, vaatwassers, drogers, etc.
Funderingsherstel
Afgelopen jaren zijn vele woningen en panden door Funderingstechnieken “De Coogh” van een nieuwe fundering voorzien. Of het nu gaat om een grachtenpand, een twee onder één kap woning of een funderingsherstel voor de aanbouw of souterrain. Funderingstechnieken “De Coogh” verzorgt zowel het voortraject als de daadwerkelijke uitvoering.
Voortraject
In het voortraject wordt aan de hand van de bouwkundige staat, type huidige fundering en indeling van de woning een funderingsherstelplan op maat ontworpen. Voor het berekenen zijn sonderinggegevens noodzakelijk. Een sondering geeft aan op welke dieptes zich de zandlagen bevinden. Uiteraard wordt hierbij ook de vergunning ingediend conform de wens van de officiële instanties en het benodigde overleg hiervoor met de officiële instanties verzorgd.
Uitvoering
De daadwerkelijke uitvoering is van het afplakken van de woning tot en met de afwerkvloer. Ook vele verzakte aanbouwen worden met de door Funderingstechnieken “De Coogh” ontwikkelde speciale palen gefixeerd of zelfs rechtgezet.
Vijzelen
Daarnaast worden scheefstaande woningen weer rechtgezet door te langzaam te vijzelen / persen met hydraulische vijzels. Tijdens het vijzelen wordt de stand van het pand met meetapparatuur gemeten.
Funderingsherstel m.b.v. een betonplaatfundering (tafelmethode)
Bij de betonplaatfundering wordt de volledige kruipruimte opgevuld met beton totdat het oude niveau is bereikt. De nieuwe fundering is te vergelijken met een tafel waarbij het tafelblad met rondom tanden verankerd wordt met de draagmuren en de stalen buispalen de poten voorstellen. De stalen buispalen staan 60 tot 110 cm van de draagmuren af.
Vastzetten woning
Op het moment dat de constructievloer wordt gestort komt er 25-30 ton extra gewicht op de bestaande fundering te rusten. Om de tijdsduur van het risico van verzakkingen zo kort mogelijk te houden, kan Funderingstechnieken “De Coogh” als enige aannemer zogenaamde “bokken” aanbrengen om het gewicht van de woning tijdelijk op te vangen op de nieuw aangebrachte palen.
Benieuwd naar de mogelijkheden van funderingsherstel voor uw woning, bedrijfspand, aanbouw of garage? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, wij staan u graag te woord.